top of page
fotovacstadoostende.jpg

COVID-19 (LAATSTE UPDATE; 14/04/2022)

* Vergeet na uw boosterprik niet uw vernieuwde covid-certificaat te downloaden op www.mijngezondheid.be 

Het coronavirus houdt ons al sinds maart 2020 in de ban. In een zee aan informatie is het soms moeilijk om de juiste te vinden. Correcte en wetenschappelijke informatie over het coronavirus lees je op deze website

Lees hier over de huidige maatregelen in Vlaanderen. 

Om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen die zijn getroffen kunt u doorklikken naar deze website.


WAT TE DOEN?

 • Ik heb symptomen -> Blijf thuis en doe online de test om na te gaan of er een PCR-test moet worden afgenomen. Indien u een code krijgt om een test te boeken is deze 11 dagen geldig. Met de code MOET er een afspraak gemaakt worden in het testcentrum. Boek hier uw test met uw code   Enkel een code aanmaken is dus niet genoeg. Code is niet gelijk aan afspraak. 

 • Ik heb een hoog-risicocontact gehad met iemand die covid heeft. ->  Indien je geen klachten hebt hoeft er niets te gebeuren.

Nummers waarmee de contacttracers u contacteren; 02 214 19 19  en  8811. Via deze link kunt u zelf al uw hoogrisicocontacten doorgeven.


 • Hoe bekom ik mijn quarantaine-attest? -> In afwachting van je test en het resultaat van de test krijg je een quarantaine-attest. Die sturen ze op naar het e-mailadres die je hebt opgegeven OF via je eBOX. Het kan ook dat je een quarantaine-code (geen CTPC-code) via sms hebt ontvangen. Indien jij zo'n quarantaine-code hebt ontvangen via sms kun je via deze link je attest ophalen.

 • Ik heb een positief resultaat na een sneltest -> Je moet geen PCR-test laten afnemen als je een positieve test had bij de apotheek MAAR indien je een herstelcertificaat nodig hebt (bv bij niet-gevaccineerden) is een PCR-test wel noodzakelijk. Indien je een positieve zelftest hebt moet je wel een PCR-test laten afleggen. U kunt zelf uw PCR-test boeken via deze link. U moet 7 dagen in isolatie blijven + 3 dagen beschermende maatregelen . De huisarts brengt uw attest in orde.

 • Ik ga naar het buitenland -> Meer informatie kunt u hier vinden.

 • Hoe bekom ik mijn covidcertificaat? -> Uw certificaat kunt u digitaal opvragen via deze app. Downloaden en afprinten kan via deze link. Je hebt hiervoor je identiteitskaart nodig en een eID kaartlezer.

 • Ik heb een PCR-test afgelegd hoe bekom ik het resultaat? -> U kunt uw resultaat bekijken via deze link.

Contactgegevens

 • voor algemene vragen over corona: bel 0800 14 689 of ga naar www.info-coronavirus.be

 • voor vragen over contactopvolging: bel 02 214 19 19

 • voor vragen over corona-certificaten: bel 078 78 78 50

 • voor vragen over vaccinatie: bel 1700

Covid-19 : Over
bottom of page